Go Back
Εκτύπωση

Κατηγορία: Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 30 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας
  • 4 σκελίδες καπνιστά σκόρδα με μαστίχα Χίου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ζουμερές φρέσκιες τομάτες
  • 200 γρ σάλτσα πιπεριάς με μυζήθρα και ούζο
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι
  • 80 γρ φέτα
  • βιολογική ρίγανη
  • φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Πρώτα απ' όλα, καθαρίζουμε τα μύδια. Τα πλένουμε καλά, τα ξύνουμε να φύγουν τα ξένα σώματα από το κέλυφος και αφαιρούμε το βύσσο, δηλαδή το μουστάκι. Το τραβάμε αντίθετα από τη φορά της ένωσης, για να βγει ολόκληρο χωρίς να μας κοπεί.

  2. Στο τηγάνι μας ή στο σαγανάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες. Δε θέλουμε να τσιγαριστούν πολύ, μας αρέσει να κρατήσουν τη ζωντάνια τους!

  3. Τρίβουμε τις τομάτες και προσθέτουμε στο σαγανάκι, μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς.

  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το πιπέρι μην το φοβηθείτε, του πάει να είναι λίγο καυτερό. Αλλά στο αλάτι προσέξτε, γιατί τα φρέσκα μύδια έχουν μέσα θαλασσινό νερό και επιπλέον θα προσθέσουμε και τη φέτα!

  5. Μόλις είμαστε ικανοποιημένοι από την υφή της σάλτσας μας, προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

  6. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, αφού τη σπάσουμε λίγο με το χέρι μας, το μαϊντανό και λίγη ρίγανη. Αφήνουμε το σαγανάκι για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας ελαφρά.

  7. Το σερβίρουμε όπως είναι στο σαγανάκι, καυτό!

Σημειώσεις

Προσοχή! Τα μύδια σαγανάκι θα επαναστατήσουν αν δεν τα συνοδέψετε με ούζο Καλαμάτας!