Go Back
Εκτύπωση

Καρπάτσιο (Carpaccio)

Κατηγορία: Ορεκτικό
Κουζίνα: Ιταλική
Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 15 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 300 γρ rib-eye καθαρισμένο
  • θαλασσινό αλάτι με αρωματικά βότανα και κόκκους πιπεριού Melima
  • βιολογικό Θυμάρι Euphoria Secrets
  • βιολογικό Δενδρολίβανο Euphoria Secrets
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • ρόκα
  • παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας

Εκτέλεση

  1. Στον πάγκο κοπής, βάζουμε λίγο αλάτι, θυμάρι και δενδρολίβανο και τα ψιλοκόβουμε. Δε χρειάζεται λεπτομέρεια, απλώς θέλουμε να έχουμε λίγο φίνα κομματάκια!

  2. Ρολάρουμε το κρέας μας στα ψιλοκομμένα αρτύματα, ώστε να καλυθφεί γύρω γύρω.

  3. Αφήνουμε το τηγάνι μας να κάψει και βάζουμε το κρέας για 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια κρούστα εξωτερικά, που θα μας βοηθήσει στο κόψιμο. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στον πάγκο κοπής για 10 λεπτά να κρυώσει.

  4. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, χωρίς να μας σπάσουν. Στη συνέχεια, παίρνουμε την κάθε φέτα και την πιέζουμε με το πλατύ μέρος του μαχαιριού, για να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται.

  5. Στρώνουμε τις λεπτές φέτες σε μια πιατέλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λεμόνι.

  6. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρόκα μας με αλάτι, λεμόνι και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και ανακατεύουμε καλά.

  7. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με τη ρόκα και από πάνω ρίχνουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τέλος, ραντίζουμε με λάδι τρούφας.

  8. Delizioso!