Εκτύπωση

Κατηγορία: Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα: Ιταλική
Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 15 minutes
Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 250 γρ linguini
  • 100 γρ guanciale
  • 3 αυγά
  • 70 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα linguini. Ασφαλώς τα θέλουμε al dente!

  2. Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ξεκινάμε να ψήνουμε το guanciale, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια. Διατηρούμε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε με ένα κουτάλι αρκετό από το λίπος που έχει βγάλει.

  3. Μέχρι να γίνουν τα linguini και το guanciale, χτυπάμε σε ένα μπολ 3 κρόκους αυγών, μαζί με το περισσότερο πεκορίνο και λίγο τριμμένο πιπέρι. Στο μεταξύ, σπάμε και μπόλικο πιπέρι στο γουδί, το θέλουμε για το σερβίρισμα!

  4. Μόλις είναι έτοιμα, πιάνουμε τα linguini με μια τσιμπίδα και με μια σβέλτη κίνηση τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι! Με αυτή την κίνηση, θέλουμε να πάρουμε μαζί λίγο από το νερό τους!

  5. Αφού τα δουλέψουμε για μισό λεπτό με το guanciale, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Και περιμένουμε λιγάκι! Πόσο; Μόνο η εμπειρία σας με το τηγάνι θα σας το πει! Συνήθως, πάντως, μιλάμε για 1/2 έως 2 λεπτά.

  6. Και τότε ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε.

  7. Σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας λιγάκι ακόμα πεκορίνο και μπόλικο, φρεσκοσπασμένο πιπέρι! Η καρμπονάρα δεν πρέπει να μείνει ούτε στιγμή!

Σημειώσεις

Ευχαριστώ θερμά την καλή μου φίλη και διακεκριμένη τεχνολόγο τροφίμων Κατερίνα Παπαδάκη, που μου έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για να είναι ασφαλές το αλλαντικό μου, χωρίς την προσθήκη νιτρικών. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά της, δε θα τολμούσα καν να δοκιμάσω το guanciale μου!