Εκτύπωση

Κατηγορία: Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα: Μοντέρνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 20 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσουμε, βυθίζουμε τις λεντινούλες μας σε ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί και τις αφήνουμε περίπου 10 λεπτά, για να ενυδατωθούν και να απελευθερώσουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα ενυδατώνουμε πάντα με κρασί, ποτέ με νερό!

  2. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας: Κόβουμε στα 2 τις λεντινούλες, που πλέον έχουν γίνει ζουμερές (κρατάμε το κρασί που έμεινε στο ποτήρι!) και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι μας.

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι μας. Μην τα τσιγαρίσετε έντονα, γιατί δε θέλετε να επισκιάσετε τις άλλες γεύσεις! Μετά, ρίχνουμε τις λεντινούλες σωτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί που κρατήσαμε.

  4. Αφού σωθεί το περισσότερο κρασί, ρίχνουμε το ζωμό μας, αρταίνουμε με θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι (ο ζωμός μας είναι ήδη αλατισμένος και δε θέλουμε να το παρακάνουμε!). Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσουν όλα μας τα υλικά.


  5. Την τελευταία στιγμή, βράζουμε τα φετουτσίνι μας (θέλουν μόνο 5 με 6 λεπτά βράσιμο) και όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα από το νερό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας. Τα ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα μας και... έτοιμα!
  6. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστη παρμεζάνα. Μπορείτε και να μη βάλετε καθόλου, δοκιμάστε τα πρώτα σκέτα!

Σημειώσεις

Το μπουκάλι με το παλαιωμένο Cabernet, δεν το ανοίξαμε μόνο για να χρησιμοποιήσουμε λίγο στις λεντινούλες! Συνοδέψτε τα φετουτσίνι με αυτό το κορυφαίο κρασί, του αξίζει!