Εκτύπωση

Κατηγορία: Συνοδευτικό
Κουζίνα: Γαλλική, Διεθνής
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour
Συνολικός χρόνος: 1 hour 10 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας στη μέση και στη συνέχεια σε σχετικά λεπτές φέτες.

  2. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σε ανοιχτό, μεγάλο τηγάνι ή μαντέμι, βάζουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλατάκι. Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πιάσει το βούτυρο όλα μας τα κρεμμύδια.

  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Θα δείτε, έχουν πολύ νερό μέσα τους! Για να ολοκληρωθεί αυτή η φάση, θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά.

  4. Αφού έχει αρχίσει να εξατμίζεται το περισσότερο νερό από τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το πετιμέζι και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε πάντα χαμηλή τη φωτιά μας και κάθε τόσο ανακατεύουμε, για άλλα 30 λεπτά.

  5. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας είναι έτοιμα όταν έχουν μαλακώσει πολύ, έχουν πάρει όμορφο χρώμα και έχουν βγάλει στη γεύση τους όλη τη γλύκα!