Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/meliory1/public_html/meliory.gr/wp-content/themes/storefront/inc/storefront-template-functions.php on line 440
Σχολιάστε

Φετουτσίνι κόκκινου κρασιού με λεντινούλες

Φετουτσίνι κόκκινου κρασιού με λεντινούλες

Ο Τηλέμαχος και η Χριστίνα είναι αγαπημένοι φίλοι και εραστές της τέχνης (ερασιτέχνες) της μαγειρικής. Μαζί είχαμε μια συζήτηση, με θέμα το πώς θα αναδείξουμε τα φετουτσίνι κόκκινου κρασιού Melima, μέσα από μια λιτή συνταγή.

Τα φετουτσίνι κόκκινου κρασιού Melima είναι χειροποίητα, με γνήσια υλικά και φυσική ξήρανση. Γι αυτό, το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε μια σάλτσα με φίνες γεύσεις και αρώματα, με υλικά που δεν επισκιάζουν τα ίδια τα ζυμαρικά.

Εν αρχή ην… η βάση!

Τομάτα; Που να βρεις καλή τομάτα καταχείμωνο; Επιπλέον, θα καλύψει το υπέροχο κόκκινο χρώμα του φετουτσίνι! Απορρίπτεται!

Κρέμα γάλακτος; Μη σας λέω ψέματα, δεν προτάθηκε καν. Ο συνδυασμός ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος θα έπρεπε να απαγορεύεται απ’ το νόμο!

Ζωμός! Εδώ είμαστε! Φρέσκος σπιτικός ζωμός βοδινού!

Αφού καταλήξαμε στη βάση, η συνέχεια ήταν μάλλον εύκολη. Θα προσθέσουμε μανιτάρια και καρυκεύματα. Τι μανιτάρια; Επιλογή της Χριστίνας οι λεντινούλες, γιατί δένουν ιδανικά με τον πλούσιο ζωμό.

Για το ζωμό θα σας περιγράψω συνοπτικά τη διαδικασία:

Πρώτη στάση στο χασάπη. Πήραμε ένα μεγάλο κόκκαλο κομμένο (για να απελευθερωθεί όλο το μεδούλι) και το βάλαμε σε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και λίγο αλατάκι. Μόλις πάρει βράση, θέλει καλό ξάφρισμα.

Αφού ξεμπερδέψουμε με τον αφρό, προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι, καρότο και σέλινο. Επιπλέον, βάζουμε και μερικούς κόκκους ολόκληρο μαύρο πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης.

Σιγοβράζουμε για 3 με 4 ώρες, μέχρι να μείνουμε με περίπου 300 ml ζωμό. Ειδικά προς το τέλος, να τον παρακολουθείτε πολύ τακτικά, για να μη σωθεί όλο το νερό και μείνετε χωρίς ζωμό!

Όταν είναι έτοιμος, σουρώνουμε για να μην μείνουν υπολείμματα από κόκκαλα ή λαχανικά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τότε, στο πάνω μέρος θα βγει όλο το λίπος, το οποίο αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι. Μην το λυπηθείτε, αφαιρέστε το. Η νοστιμιά είναι στο ζωμό!

Τώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα φετουτσίνι κόκκινου κρασιού!

Κατηγορία: Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα: Μοντέρνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 20 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσουμε, βυθίζουμε τις λεντινούλες μας σε ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί και τις αφήνουμε περίπου 10 λεπτά, για να ενυδατωθούν και να απελευθερώσουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα ενυδατώνουμε πάντα με κρασί, ποτέ με νερό!

  2. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας: Κόβουμε στα 2 τις λεντινούλες, που πλέον έχουν γίνει ζουμερές (κρατάμε το κρασί που έμεινε στο ποτήρι!) και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι μας.

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι μας. Μην τα τσιγαρίσετε έντονα, γιατί δε θέλετε να επισκιάσετε τις άλλες γεύσεις! Μετά, ρίχνουμε τις λεντινούλες σωτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί που κρατήσαμε.

  4. Αφού σωθεί το περισσότερο κρασί, ρίχνουμε το ζωμό μας, αρταίνουμε με θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι (ο ζωμός μας είναι ήδη αλατισμένος και δε θέλουμε να το παρακάνουμε!). Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσουν όλα μας τα υλικά.


  5. Την τελευταία στιγμή, βράζουμε τα φετουτσίνι μας (θέλουν μόνο 5 με 6 λεπτά βράσιμο) και όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα από το νερό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας. Τα ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα μας και... έτοιμα!
  6. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστη παρμεζάνα. Μπορείτε και να μη βάλετε καθόλου, δοκιμάστε τα πρώτα σκέτα!

Σημειώσεις

Το μπουκάλι με το παλαιωμένο Cabernet, δεν το ανοίξαμε μόνο για να χρησιμοποιήσουμε λίγο στις λεντινούλες! Συνοδέψτε τα φετουτσίνι με αυτό το κορυφαίο κρασί, του αξίζει!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν εμφανίζεται δημόσια. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *