Συνταγές

φάβα
Φτιάξαμε φάβα και καλέσαμε φίλους. Μόλις τη σερβίραμε, δεχτήκαμε το πρώτο σχόλιο: “Η φάβα τρώγεται με λάδι, λεμόνι και κρεμμύδι”. Και έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Ποια είναι η καλύτερη φάβα; Ποια είναι η καλύτερη συνταγή; Πως πρέπει να σερβίρεται; Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση είναι ομόφωνη. Η φάβα Σαντορίνης υπερέχει.
πετιμεζούδια
Η Βίλμα είναι η μαμά. Να σου πω, θέλω να φτιάξω τα πετιμεζούδια για να ανεβάσω τη συνταγή στο Meliory. Για πες… Λοιπόν, ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι πετιμέζι, ένα… α, όταν λέμε ποτήρι, ξέρεις, του νερού, όχι τέρμα γεμάτο, μέχρι εκεί που πίνουμε. Ζάχαρη εγώ βάζω λιγότερη, εσύ βάλε
μύδια σαγανάκι
Σαγανάκι είναι το μικρό σαγάνι, δηλαδή το μικρό τηγανάκι. Και, μάλιστα, αυτό με τα δύο χερούλια. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μύδια σαγανάκι σε οποιοδήποτε τηγάνι. Όμως, επειδή μας αρέσει η λεπτομέρεια και επίσης πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι, εμείς τα φτιάξαμε παραδοσιακά! Οι
carpaccio
Το καρπάτσιο είναι ένα εθιστικό κρύο ορεκτικό, που έχει ως βάση το ωμό μοσχαρίσιο κρέας. Είναι μια έμπνευση του Giuseppe Cipriani και πρωτοδημιουργήθηκε στο Harry’s Bar της Βενετίας το 1950, για χάρη της κοντέσας Amalia Nani Mocenigo. Το όνομά του οφείλεται στο ζωγράφο Vittore Carpaccio, γνωστό για τους έντονους κόκκινους