Συνταγές

Καρμπονάρα η αυθεντική
Χρόνος εκτέλεσης: 3 μήνες. Υλικά: Linguini, αλάτι, πιπέρι, αυγό, πεκορίνο και μία γουρουνοκεφαλή. Κάποτε, πριν από περίπου 3 μήνες, μια παρέα ζήτησε από τον τρελό του χωριού να τους φτιάξει μια αυθεντική καρμπονάρα. Αυτός, πήρε το ρόλο του πολύ στα σοβαρά. Έτσι, αποφάσισα, εκτός από την καρμπονάρα, να φτιάξω και
Φετουτσίνι κόκκινου κρασιού με λεντινούλες
Ο Τηλέμαχος και η Χριστίνα είναι αγαπημένοι φίλοι και εραστές της τέχνης (ερασιτέχνες) της μαγειρικής. Μαζί είχαμε μια συζήτηση, με θέμα το πώς θα αναδείξουμε τα φετουτσίνι κόκκινου κρασιού Melima, μέσα από μια λιτή συνταγή. Τα φετουτσίνι κόκκινου κρασιού Melima είναι χειροποίητα, με γνήσια υλικά και φυσική ξήρανση. Γι αυτό,
Καραμελωμένα κρεμμύδια με πετιμέζι
Υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία των chef, σχετικά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Σαν να θέλουν όλοι να αποτύχουμε! Ψάξτε, όλες οι συνταγές είναι των 10, 20 ή 30 λεπτών! Κι όμως, τα καραμελωμένα κρεμμύδια θέλουν πολύ χρόνο. Υπολογίστε 1 ώρα μαγείρεμα για να κάνετε μερακλίδικη δουλειά! Αν δε σκοπεύετε να αφιερώσετε
Μπρουσκέτες με κρίταμο
Θα σας πω τι κάνω όταν έρχονται φίλοι και βαριέμαι να μαγειρέψω. Ουζάκι και μεζεδάκι! Απόψε φτιάχνουμε μπρουσκέτες με κρίταμο, τοματίνια και γαυράκι! Μάλιστα, όταν τα διάφορα “μπινελίκια” είναι τόσο νόστιμα, τύφλα να ‘χουν τα μπελαλίδικα φαγητά! Διότι μπορούμε να συνδυάσουμε μερικά απλά υλικά, με εξαίσιο, αναπάντεχο αποτέλεσμα! Και επειδή
φάβα
Φτιάξαμε φάβα και καλέσαμε φίλους. Μόλις τη σερβίραμε, δεχτήκαμε το πρώτο σχόλιο: “Η φάβα τρώγεται με λάδι, λεμόνι και κρεμμύδι”. Και έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Ποια είναι η καλύτερη φάβα; Ποια είναι η καλύτερη συνταγή; Πως πρέπει να σερβίρεται; Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση είναι ομόφωνη. Η φάβα Σαντορίνης υπερέχει.