Posted on Σχολιάστε

Χυλοπίτες με μανιτάρια, σκόρδο και λεμόνι

Χυλοπίτες με μανιτάρια, σκόρδο και λεμόνι

Κατηγορία: Ζυμαρικά
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword λεμόνι, σκόρδο, ΣΥΝΤΑΓες, ΣΥΝΤΑΓΗ, Χυλοπίτες, Χυλοπίτες , μανιτάρια, σκόρδο ,λεμόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes
Συνολικός χρόνος: 35 minutes
Μερίδες: 5
Author Meliory.gr

Συστατικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες 
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά μικρά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ανθότυρο ξερό τριμμένο (κρητικό) ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, κόβετε την άκρη από τα ποδαράκια τους και τα κόβετε στη μέση.

    Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Στο μεταξύ βράζετε ελαφρά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο ξερό ανθότυρο (αν βάλετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με μια φουντίτσα δεντρολίβανο.