Aλεύρι κίτρινο Σαλαμουσάς 1000γρ

1,59 

To αλεύρι είναι άριστο για ζύμωμα σπιτικού ψωμιού, ζυμαρικών, πιτών, πίτσας, αλλά και για τηγάνι, μεταφέροντας την ασυναγώνιστη γεύση,
ποιότητα και παράδοση στο τραπέζι σας, ενώ δεν περιέχονται συντηρητικά, βελτιωτικά ή άλλα πρόσθετα!
Αγόρασε αυτό το προϊόν τώρα και κέρδισε 5 Πόντους Meliory!

Περιγραφή

Aλεύρι κίτρινο από την ποικιλία σκληρού σίτου ”Λήμνος”



 

Η ποικιλία σκληρού σίτου ‘Λήμνος’ είναι μια από τις πιο παλιές και ξακουστές ποικιλίες, γνωστή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της με αναφορές σε όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά συγγράματα ενώ έχει μνημονευτεί ακόμη και από τον Αριστοτέλη.

Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες δεκαετίες η καλλιέργειά του σταμάτησε καθολικά στους αγρούς του νησιού.

Το 2012 ο Χρήστος Σαλαμουσάς προμηθεύτηκε μια μικρή ποσότητα σπόρου με σκοπό να την αναβιώσει και πλέον είμαστε σε θέση να καλλιεργούμε το σιτάρι ‘Λήμνος’ σε ιδιοκτητα κτήματα αλλά και σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς μέσω της συμβολαιακής γεωργίας, έχοντας διαθέσιμο μετά την άλεση ένα άριστης ποιότητας κίτρινο αλεύρι τύπου Μ.

Το προϊόν περιλαμβάνει όλα του τα σιμιγδάλια ενώ απουσιάζουν πλήρως συντηριτικά, βελτιωτικά και άλλα πρόσθετα.

Είναι άριστο για ζύμωμα σπιτικού ψωμιού, ζυμαρικών, πιττών, ζύμη πίτσας αλλά και τηγάνι. μεταφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά της ιστορικής ποικιλίας στο τραπέζι σας!
 Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος
​◈ Διατηρησιμότητα: 9 μήνες

Πληροφορίες

Βάρος 1 kg