Περιγραφή
Aλεύρι κίτρινο από την ποικιλία σκληρού σίτου ”Λήμνος” |
|
|
Η ποικιλία σκληρού σίτου ‘Λήμνος’ είναι μια από τις πιο παλιές και ξακουστές ποικιλίες, γνωστή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της με αναφορές σε όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά συγγράματα ενώ έχει μνημονευτεί ακόμη και από τον Αριστοτέλη. Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες δεκαετίες η καλλιέργειά του σταμάτησε καθολικά στους αγρούς του νησιού. Το 2012 ο Χρήστος Σαλαμουσάς προμηθεύτηκε μια μικρή ποσότητα σπόρου με σκοπό να την αναβιώσει και πλέον είμαστε σε θέση να καλλιεργούμε το σιτάρι ‘Λήμνος’ σε ιδιοκτητα κτήματα αλλά και σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς μέσω της συμβολαιακής γεωργίας, έχοντας διαθέσιμο μετά την άλεση ένα άριστης ποιότητας κίτρινο αλεύρι τύπου Μ. Το προϊόν περιλαμβάνει όλα του τα σιμιγδάλια ενώ απουσιάζουν πλήρως συντηριτικά, βελτιωτικά και άλλα πρόσθετα. |
◈ Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος
◈ Διατηρησιμότητα: 9 μήνες |