Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας 17 lt

75,00 

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από ελιές από τον ημιορεινό ελαιώνα στην περιοχή Μπαλή Πεταλιδίου  της οικογένειας Καραγγελή μόνο με μηχανικές μεθόδους και εν ψυχρώ έκθλιψη .

 

 

Διαθέσιμο

Αγόρασε αυτό το προϊόν τώρα και κέρδισε 225 Πόντους Meliory!

Περιγραφή

Παρθένο ελαιόλαδο

Παρθένο ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο που λαμβάνεται από τον καρπό της ελιάς μόνο με μηχανικά ή άλλα φυσικά μέσα που δεν οδηγούν σε αλλαγές του ελαίου. Είναι λοιπόν ο φυσικός χυμός της ελιάς που διαθέτει τόσο γεύσεις όσο και αρώματα, που θυμίζουν το φρούτο από το οποίο προέρχεται.

Τα κύρια θετικά χαρακτηριστικά είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο. Κάθε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα πρέπει να έχει την θετική αυτή ιδιότητα του φρουτώδους. Η γευστικο-οσφραντική αίσθηση του φρουτώδους προέρχεται από υγιείς, φρέσκες ελιές, ώριμες ή άγουρες. Θυμίζει ταυτόχρονα το άρωμα και τη γεύση του νωπού φρούτου που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και το οποίο έχει συγκομισθεί στην άριστη φάση της ωριμότητάς του. Το φρουτώδες γίνεται αντιληπτό είτε απευθείας από τη μύτη είτε στο πίσω μέρος αυτής.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κάθε οργανισμού. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής πίστευαν ακράδαντα στην ευεργετική επίδραση στην υγεία και συνιστούσαν τη χρήση του σε καθημερινή βάση ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις.

Σήμερα, 3000 χρόνια μετά, η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, υγιών και ασθενών, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του που παρέχουν υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Επιστημονικές μελέτες

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τώρα ότι το ελαιόλαδο είναι ένα πολύτιμο συστατικό και ισχυρό όπλο κατά των χρόνιων ασθενειών και συμβάλλει στην:

  • Μείωση της «κακής” χοληστερόλης (LDL) στο αίμα
  • Διατήρηση των επιπέδων  της «καλής» χοληστερόλης (HDL) στο αίμα
  • Καλύτερη λειτουργία του εντέρου
  • Πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και στην προστασία του οργανισμού από την καρδιακή νόσο λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει
  • Επεξεργασία του έλκους στομάχου και δωδεκαδάκτυλου, αφού διευκολύνει την πέψη
  • Μείωση του γαστρικού χυμού
  • Καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό
  • Ισορροπία της τιμής του σακχάρου και στον σωστό μεταβολισμό των διαβητικών
  • Πρόληψη του καρκίνου
  • Αναζωογονήση του δέρματος

 

Πληροφορίες

Βάρος 17 kg