Posted on Σχολιάστε

Μπρουσκέτες με κρίταμο και γαυράκι

Μπρουσκέτες με κρίταμο

Θα σας πω τι κάνω όταν έρχονται φίλοι και βαριέμαι να μαγειρέψω. Ουζάκι και μεζεδάκι! Απόψε φτιάχνουμε μπρουσκέτες με κρίταμο, τοματίνια και γαυράκι!

Μάλιστα, όταν τα διάφορα “μπινελίκια” είναι τόσο νόστιμα, τύφλα να ‘χουν τα μπελαλίδικα φαγητά!

Διότι μπορούμε να συνδυάσουμε μερικά απλά υλικά, με εξαίσιο, αναπάντεχο αποτέλεσμα!

Και επειδή δε βαριόμαστε μόνο να μαγειρέψουμε, αλλά και να γράψουμε, πάμε κατευθείαν στη συνταγή!

*μπινελίκια: (μτφ) ποικιλία εδεσμάτων, μεζέδων ή λιχουδιών

Κατηγορία: Ορεκτικό
Κουζίνα: Μεσογειακή
Χρόνος εκτέλεσης: 5 minutes
Συνολικός χρόνος: 5 minutes
Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1/2 κρεμμύδι
  • κρίταμο Ιονίου
  • 8 φιλετάκια γαύρου μαρινάτου
  • 8 ζουμερά τοματίνια
  • θυμάρι βιολογικό
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το ψωμάκι για 1 - 2 λεπτά στο φούρνο ή σε φρυγανιέρα.

  2. Τρίβουμε το κρεμμυδάκι στο ψωμί για να δώσουμε άρωμα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

  3. Βάζουμε στα μπρουσκετάκια λίγο κρίταμο, τα τοματίνια κομμένα και το γαυράκι.

  4. Ρίχνουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με θυμάρι. Έτοιμα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν εμφανίζεται δημόσια. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *