Posted on 8 Σχόλια

Η γνήσια τροφή σου με ένα κλικ!

meliory.gr

Στο Meliory.gr ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και επιλέγουμε για σας τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά. Ψάχνουμε και βρίσκουμε το κάθε προϊόν στη γνήσια μορφή του. Λατρεύουμε τις μοναδικές και καινοτόμες ιδέες.

Την τροφή μας τη θέλουμε ποιοτική, υγιεινή και πάντα να ηδονίζει τον ουρανίσκο!

Το Meliory.gr αγοράζει τα κορυφαία ελληνικά τρόφιμα και ποτά κατευθείαν από τους παραγωγούς τους. Επισκεφτείτε μας και όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε αύριο στην πόρτα σας με ένα κλικ!

 

Η ιδέα:

Ο Κώστας, εμπνευστής του Meliory.gr, αγαπάει τις αυθεντικές γεύσεις και τους αυθεντικούς ανθρώπους. Όταν μαγειρεύει ένα καινούργιο φαγητό, ξοδεύει πιο πολύ χρόνο στην έρευνα, παρά στην κουζίνα. Ψάχνει, διαβάζει, ρωτάει τους παλιούς, για να βρει τα γνήσια υλικά και την αυθεντική εκτέλεσή κάθε συνταγής. Επικοινωνεί με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, για να προμηθευτεί ακριβώς αυτό που θέλει. Δε συμβιβάζεται με τις εύκολες λύσεις απορρίπτει κάθε τι, που ξεφεύγει από τη γνήσια μορφή του και παράγεται με στόχο τη μαζικότητα και το κέρδος.

Και έτσι γεννήθηκε το Meliory.gr! Το ηλεκτρονικό κατάστημα, που σας προσφέρει γνήσια, ποιοτικά, ελληνικά τρόφιμα και ποτά, κατευθείαν από τους παραγωγούς τους.

 

Τα προϊόντα:

Ξεκινάμε με λίγα και καλά. Σήμερα στο Meliory.gr θα βρείτε περίπου 300 προϊόντα. Τα έχουμε διαλέξει ένα ένα, μετά από εκτενή έρευνα. Και ό,τι μάθαμε, το μοιραζόμαστε μαζί σας στις περιγραφές των προϊόντων.

Στην κάβα μας θα βρείτε τα κρασιά της Οινομεσσηνιακής. Τα αγαπήσαμε. Είναι ίσως από τα ελάχιστα κρασιά, που παλαιώνουν πραγματικά σε βαρέλια για χρόνια και όχι για λίγες εβδομάδες σε βαρελότριμμα.

Δοκιμάσαμε το Σαλέπι Σαλονίκης. Είναι γνήσιο. Παράγεται από ρίζες ορχιδέας. Είναι ένα ρόφημα ιδιαίτερο, υγιεινό και απολαυστικό!

Στην Ηλεία βρήκαμε το κρίταμο Ιονίου, από έναν σύγχρονο παραγωγό, που δεν ασχολείται με πολλά. Μόνο κρίταμο. Το γνωρίζει, το καλλιεργεί, το συλλέγει, το τυποποιεί και μας έπεισε να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Στο Βόλο, ανακαλύψαμε τον Παπαγιαννόπουλο, ένα μικρό μαγαζί, που πουλάει χειροποίητο χαλβά από ταχίνι. Ακολουθεί την ίδια συνταγή από το 1919. Όποιον παλιό ρωτήσαμε ποιος φτιάχνει τον καλύτερο χαλβά, μας είπε για τον Παπαγιαννόπουλο, προειδοποιώντας μας, όμως, ότι δε θα βρούμε εύκολα τα προϊόντα του. Τώρα, έρχονται στην πόρτα σας με ένα κλικ!

Στα Μετέωρα, σε ένα πολύ δύσβατο και ορεινό σημείο, βρίσκεται η φάρμα BearFoot, που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή ελληνικών υπερτροφών, με αφετηρία το ιπποφαές. Εκεί, καλλιεργείται η σειρά ωσμωτικών υπερτροφών της Hippocrates Garden. Γιατί BearFoot; Διότι το σημείο που βρίσκεται η φάρμα, είναι τόσο παρθένο, που μόνο αρκούδες το επισκέπτονται και αφήνουν διαρκώς τις πατημασιές τους!

Στο παντοπωλείο μας, ξεχωρίζουν τα προϊόντα Melima. Ζυμαρικά, σάλτσες, ιδιαίτερα αλάτια και εδέσματα, όλα χειροποίητα. Η εικόνα από το εργαστήριό τους στον Άγιο Στέφανο και η μακρά συζήτηση με τον Τάσο, κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας. Αγαπούν τη λεπτομέρεια όσο κι εμείς και αυτό φαίνεται στα προϊόντα τους.

Στην Καλαμάτα πήγαμε στην ποτοποιία του Καλλικούνη. Πρόκειται για την Τρίτη αρχαιότερη εταιρεία στην Ελλάδα, ιδρυθείσα το 1850! Στην είσοδο των γραφείων τους, δίπλα στις προτομές των ιδρυτών, βρίσκονται ειδικές προθήκες που φιλοξενούν τα βραβεία του Καλλικούνη, από εμπορικές εκθέσεις της Αμερικής κατά τον προ-προηγούμενο αιώνα!

Στην Εύβοια, αναζητήσαμε παραγωγούς που ειδικεύονται στο σύκο και δημιουργούν γεύσεις με βάση αυτή την ελληνική υπερτροφή. Η έρευνά μας, μας οδήγησε στην Ιστιαία, στο κτήμα του Κουτσογιωργάκη. Ο Άγγελος μας ξενάγησε σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, κατά την οποία τα φρέσκα, λαχταριστά σύκα, γίνονται συκόμελο. Δεν ξέρετε τι είναι το συκόμελο; Ανακαλύψτε το!

Στην Κρήτη ψάξαμε για παξιμάδια. Όχι αυτά τα βιομηχανικά, αλλά τα αυθεντικά, αυτά που τρώνε οι ίδιοι οι Κρητικοί. Αφού φάγαμε πολλά παξιμάδια και ήπιαμε πολλές ρακές, ρωτώντας τους ντόπιους, καταλήξαμε στον Τσατσάκη και τον Τσικνάκη. Μάθαμε και για κάποιον άλλο φούρναρη, που θα τον επισκεφτούμε στο επόμενο ταξίδι μας στην Κρήτη!

Ο Τσατσάκης, λίγο έξω απ’ το Ηράκλειο, μας είπε ότι «το μυστικό βρίσκεται στην ποσότητα νερού αλλά και στην ποσότητα ξύλου. Για να πετύχει η Κριθαροκουλούρα, πρέπει να ζυμωθεί στο ποτάμι και να ψηθεί στο δάσος».

Ο Τσικνάκης είναι λίγο πιο πέρα, στις Μοίρες. Δοκιμάσαμε τα παξιμάδια του, που είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Έχει από χαρούπι, από βρώμη και από ζέα. Το ένα πιο νόστιμο από το άλλο!

Στην Καλαμάτα γνωρίσαμε την οξοποιία του Βρυώνη και βρήκαμε  το γνήσιο βαλσάμικο, αυτό που παλαιώνει σε διαδοχικά δρύινα βαρέλια. Όχι το κοινό ξύδι με ζάχαρη και καραμελόχρωμα, που συχνά πωλείται σα βαλσάμικο! Επίσης, ο Βρυώνης φτιάχνει υπέροχες κρέμες βαλσάμικου και ένα μοναδικό, αφιλτράριστο Αγιωργίτικο ξύδι!

Στα Μετέωρα, ανακαλύψαμε μια πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με βάση τα μανιτάρια. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, σε συνεργασία με το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Αποξηραμένα μανιτάρια, μανιτάρια σε λάδι, ζυμαρικά, προϊόντα τρούφας, μέχρι και σοκολάτες!

Μια κατηγορία που μας ενδιαφέρει πολύ, είναι αυτή των υγιεινών βιολογικών σνακ. Και μάλλον βρήκαμε τα πιο νόστιμα! Είναι τα προϊόντα Three Friends. Πρόκειται για τρεις φίλους, που είναι μαζί από το δημοτικό και δημιούργησαν ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην Αθήνα. Σοβαρές πιστοποιήσεις και πολλές διεθνείς διακρίσεις!

Στον Αλμυρό Βόλου, το πανέμορφο χωριό με τους ευπροσήγορους ανθρώπους, επισκεφτήκαμε τη φάρμα της Euphoria Secrets. Στα κτήματά τους, που πλημμυρίζουν από χρώματα και μυρωδιές, καλλιεργούν βιολογικά βότανα και μυρωδικά, επιλέγοντας τις γνήσιες ελληνικές ποικιλίες.

Το προϊόν που χρειαστήκαμε την περισσότερη έρευνα για να το επιλέξουμε, είναι το μέλι. Ναι, το γνήσιο ελληνικό μέλι. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς γνήσιο, ανόθευτο μέλι; Εμείς το βρήκαμε, το ελέγξαμε, μιλήσαμε με τεχνολόγους τροφίμων. Και πήραμε τα βουνά, συγκεκριμένα το Χελμό, για να σας το φέρουμε. Ο Νίκος είναι ένας νεαρός μελισσοκόμος, που αρνείται πεισματικά να επιλέξει την ποσότητα. Μόνο αυθεντικό μέλι!

Στο Δίλοφο, στην περιοχή της αρχαίας Φθίας, κοντά στα Φάρσαλα, βρίσκεται το αγρόκτημα

Αντωνόπουλου. Του ανθρώπου που πάλεψε και κράτησε ζωντανή τη ζέα, την πολύτιμη αρχαία ποικιλία σιταριού. Το Meliory.gr σε συνεργασία με το αγρόκτημα Αντωνόπουλου, σας φέρνει τα γνήσια ζυμαρικά Ζέας.

Στη Μεσσήνη, πήγαμε στο εργαστήριο του Καραγγελή. Ο Γιώργος φτιάχνει μόνο ένα προϊόν, στο οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένος: Το πετιμέζι. Δεν είναι ένα απλό πετιμέζι. Είναι άθερμο, βιολογικό, είναι το αυθεντικό!

Στα βιολογικά μας προϊόντα, θα βρείτε και δύο βραβευμένα αναψυκτικά από την ΕΨΑ, την ελληνική εταιρεία με ιστορία από το 1924, με γεύσεις που λατρέψαμε από παιδιά. Το εργοστάσιό τους βρίσκεται στην Αγριά του Βόλου, ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριουδάκι του Πηλίου. Το εργοστάσιο αποτελεί πραγματικό στολίδι της περιοχής. Κτίριο παραδοσιακό, που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική.

Στο παντοπωλείο του Meliory.gr, θα βρείτε τα πατέ, τα εδέσματα και τις σάλτσες της Έλλης και του Μάνου. Είναι σκέτη απόλαυση να συζητάμε μαζί τους! Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η γνώση, το πάθος και η αγάπη τους για την γαστρονομία. Τα προϊόντα τους μοναδικά, καινοτόμα και μερικά από αυτά «τρελά»! Ανακαλύψτε τα!

Στην Αγία Τριάδα, λίγο πριν το Ναύπλιο, βρίσκεται το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής χυμών της οικογένειας Χριστοδούλου. Οι βιολογικοί τους χυμοί είναι μοναδικοί, πιστοποιημένοι και μπορείτε να τους απολαύσετε με ένα κλικ στο Meliory.gr.

Το ελαιόλαδο μας παίδεψε πολύ! Ήταν πολύ δύσκολη η τελευταία σοδειά για τους παραγωγούς και το καλό λάδι ήταν λιγοστό. Εμείς εξασφαλίσαμε για σας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ελάινος, που παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, αποκλειστικά από τον καρπό ελαιόδεντρων κορωνέικης ποικιλίας, που βρίσκονται βορειοδυτικά της Καλαμάτας.

 

Και μετά τι;

Με αφετηρία το Σεπτέμβριο, το Meliory.gr θα συνεχίσει τις εξορμήσεις και την αναζήτηση γνήσιων ελληνικών προϊόντων. Ήδη έχουμε αρκετά κατά νου και σύντομα θα δείτε τη γκάμα μας να εμπλουτίζεται, για να καλύψει κάθε επιθυμία σας.

Στο blog μας, θα μπορείτε να διαβάσετε τα νέα μας και να ταξιδέψετε μαζί μας, μέσα από τα οδοιπορικά από τις εξορμήσεις μας. Επιπλέον, θα δημοσιεύουμε κείμενα από διατροφολόγους, τεχνολόγους τροφίμων και άλλους συνεργάτες. Η ανακάλυψη των αυθεντικών τροφών και της σημασίας τους, είναι μαραθώνιος!

Δε σταματάμε όμως σ’ αυτό! Λερώνουμε την κουζίνα μας! Μαγειρεύουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις συνταγές μας. Τις επιτυχίες μας και τις αποτυχίες μας!

Για τα δώρα και τους διαγωνισμούς μας, μείνετε συντονισμένοι!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook!

 

Καλώς Ορίσατε!

Σχόλια

  1. Σας εύχομαι καλή αρχή! Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα στην Ελλάδα και μπράβο σας που τα ψάχνετε. Μόνο και μόνο που έχετε φέρει το χαλβά του Παπαγιαννόπουλου, εγώ σας αγάπησα!!!

    1. Σας ευχαριστούμε πολύ! Θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο!

  2. Μόλις παρέλαβα την παραγγελία μου με τα κρασιά! Δεν μπορούσα να τα βρώ. Είχα δοκιμάσει το καμπερνέ της Οινομεσσηνιακής πριν 3 χρόνια στην Καλαμάτα και είναι από τα πιο ωραία κρασιά που έχω πιει! Ο άντρας μου είναι Γάλλος και ξετρελάθηκε!!!

    1. Ευχαριστούμε πολύ Μαρία! Είναι όντως εξαιρετικά τα κρασιά της Οινομεσσηνιακής! Πρότεινέ τα και στους φίλους σας!

  3. Καλή αρχή!
    Τα προϊόντα σας είναι ένα κι ένα! Και οι τιμές καλές!

    1. Καλησπέρα Geo Chef! Είναι μεγάλη ικανοποίηση να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες σας και να ακούμε καλά σχόλια!

  4. Καλή αρχή καλοταξιδο και που ξέρετε ίσως και να συνεργαστούμε…!!!!!!!

    1. Ευχαριστούμε πολύ Αφροδίτη! Είναι χαρά μας να εξερευνούμε νέες προοπτικές και συνεργασίες! Περιμένουμε νέα σου!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν εμφανίζεται δημόσια. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *